HTML

The Batcave Képregényblog

Minden, ami képregény: bemutatók, hírek, érdekességek, filmkritikák, stb.

Friss topikok

  • rhynn: EZt nem tudom, egyébként tervezem folytatni a közeljövőben. Sajna most népsporttal elhavazódtam, d... (2010.11.24. 11:20) Szeptemberi Batman
  • rhynn: Köszönöm a kritikát, igazad van, Jason Todd kimaradt. Amúgy ő is megjelenik az egyik sorozatban, m... (2010.05.14. 10:41) Batman Bruce Wayne nélkül (684-698)

Linkblog

Archívum

 A Battle for the Cowl és Bruce Wayne feltételezett halála után a Batman univerzum (az a része, amely nem kötődött a Blackest Nighthoz, First Wave-hez, stb). több különálló füzetben folytatódott, s egy-két cím bizony jót tett a sorozatnak, mondhatni még az alapcímen is túltett.

Az elmúlt évben a következő címek jelentek meg a kanonizált, fő Batman univerzumban:

- Batman

- Batman és Robin

- Red Robin

- Streets of Gotham

- Detective Comics

- Gotham City Sirens

 

Ez utóbbi kettő inkább Gotham City női vonulatával foglalkozott, s így engem kevésbbé érdekelt, ergo átlapozgattam őket, de meggyőztem magam, hogy nem igazán érdemes ezzel foglalkozni.

A Detective Comics is elsősorban Catwomant erőltette, egészen a legutolsó számig, ahol pedig Jeremiah Arkham első napjait mutatta be az Arkham elmegyógyintézet lakójaként. Ez utóbbi már kifejezetten élvehető cím lett, s megfelelően vezeti fel az idei nyár nagy mókáját, amely a The Return of Bruce Wayne címet viseli. (Ha! Komolyan elhitte valaki, hogy Bruce tényleg meghalt?)

A Streets of Gotham elsősorban Gotham lakóinak életét mutatta be, mely egy érdekes felállás, hiszen Bruce eltűnt, az új Batman meg teljesen más filozófiát követett, ennek hatására az alvilág is megváltozott. Az évad közepe felé előtérbe került Huntress és Man-Bat csatája, számomra pedig egyre érdektelenebb lett a sorozat. Kimondva-kimondatlanul talán ez lett a leggyengébb szinvonalú sorozat a Batman univerzumban.

A másik három sorozat hamarosan saját bejegyzést kap.

 

Címkék: batman brucewaynenélkül

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://comicbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr341978595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása