HTML

The Batcave Képregényblog

Minden, ami képregény: bemutatók, hírek, érdekességek, filmkritikák, stb.

Friss topikok

  • rhynn: EZt nem tudom, egyébként tervezem folytatni a közeljövőben. Sajna most népsporttal elhavazódtam, d... (2010.11.24. 11:20) Szeptemberi Batman
  • rhynn: Köszönöm a kritikát, igazad van, Jason Todd kimaradt. Amúgy ő is megjelenik az egyik sorozatban, m... (2010.05.14. 10:41) Batman Bruce Wayne nélkül (684-698)

Linkblog

Archívum

Batman meghalt, s Gothamban elszabadult a pokol. A Detective Comics és a Batman sorozat nyugovóra tért egy nagyszerű crossover szállal. Érezhették a kiadónál is, hogy a Batman R.I.P. sorozat méltatlan befejezést jelentene Bruce Wayne életének, ezért még az idei fő cselekmény, a Battle for the Cowl előtt kihozták a Whatever happened to the Caped Crusader történetet, mely Batman utolsó óráit mutatja be.

A Denevérember élete ott fejeződik be, ahol elkezdődött, abban a kis sikátorban, ahol először munkához látott, hogy megtisztítsa Gotham városát. Itt gyűlnek össze Batman barátai és ellenségei, hogy végső búcsút vegyenek tőle. Ez persze egyáltalán nem egyszerű, hisz a jelenlévők mindegyikének életét nagyban befolyásolta - irányította Bruce jelleme.

Sorba állnak fel egykori ismerősei, hogy elmondják, hogy is távozott közülük a Legnemesebb. Mindenki saját életét szövi bele a történetbe, s saját módján végzi ki Batmant. A sok-sok minitörténet közül kettő is kiemelkedik a benne lévő gondolatok miatt. Az egyikben Alfred az egykori szinész látja, hogy Bruce mennyire becsavarodik szülei elvesztésébe, s ezért felkéri egykori kollégáit, hogy öltözzenek be szupergonoszoknak, hogy így szórakoztassák az életunt Wayne urat.

Évekig játszák a szerepüket, Alfred például Jokerét, míg egyszer csak fény derül az igazságra. Ezek után pedig Bruce már nem veszi komolyan a dolgot, s amikor az egyik ellenfél tényleg becsavarodik, vége is a hosszú színjátéknak. A másik sztoriban Joker meséli el Batman halálát, melyet tényleg érdemes elolvasni, majd egy kicsit utána gondolni.

A legjobban mégis Gordon felügyelő monológja tetszett meg, mely egyszerű, de mégis hatalmas tartalommal bír:

I guess... I guess I know this was how it was going to end. That we did not have him forever. That one day someone is going to ask: "Hey Jim, whatever happened to the caped crusader? I'd tell them: "Pretty much what you would expect. He is dead."

Mindeközben egy narrátor értékeli az elhangzottakat, akiről kiderül, hogy ő Bruce, aki készül elengedni a világot, mely nagyon kicsi: Batman története ebből az utcából indult, s itt is ér véget. Lázálom az egész, s nincs más menekvés: mindent hátra kell hagyni.

A történet, melyben egy kicsit Nagy Hal utánérzésem van, Neil Gaiman írása - s meg kell hagyni, nagyon jóra sikeredett, öröm olvasni. Nagyon boldog lennék, ha ő és Kevin Smith vinnék a két Batman sorozatot, de azt hiszem, erre még várni kell.

Megtalálható:

Batman 686 by Neil Gaiman and Andy Kubert

Detective Comics 853 by Neil Gaiman and Andy Kubert

A kritika eredetije a Rhynn Hősei blogról származik.

Címkék: batman brucewaynenélkül detectivecomics

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://comicbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr971984385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása