HTML

The Batcave Képregényblog

Minden, ami képregény: bemutatók, hírek, érdekességek, filmkritikák, stb.

Friss topikok

  • rhynn: EZt nem tudom, egyébként tervezem folytatni a közeljövőben. Sajna most népsporttal elhavazódtam, d... (2010.11.24. 11:20) Szeptemberi Batman
  • rhynn: Köszönöm a kritikát, igazad van, Jason Todd kimaradt. Amúgy ő is megjelenik az egyik sorozatban, m... (2010.05.14. 10:41) Batman Bruce Wayne nélkül (684-698)

Linkblog

Archívum

Kijött végre a szeptemberi Batman megjelenés-lista, érdekesnek tűnő címekkel. Befejeződik a Return of Bruce Wayne, a tie-in sorozatok is becsatlakoznak, s óriási pusztítás várható, melyből talán a legnagyobb spoiler nem más, mint a 700. Batman egyik oldala. Ezekből csemegéznék.

 

bm_cv703_solicitcmyk

BATMAN #703
Written by PETER MILLIGAN
Art and cover by TONY DANIEL
Ünnepeljük együtt Bruce Wayne visszatérését ezzel a Tie-in címmel! Tematikájában (vélhetően) a Whatever Happened to the Caped Crusader-hez hasonló címben Bruce-hoz legközelebb álló barátai nézik át, hogy mit csinált az első Batman az elmúlt korokban. Érdekesen hangzik. Vendégszereplők: Alfred, Dick Grayson, Tim Drake, Damian Wayne, Selina Kyle és még sokan mások!

bmody_cv3

BATMAN: ODYSSEY #3
Written by NEAL ADAMS
Art and cover by NEAL ADAMS
Sajnos még az első rész se jutott el hozzám, de Neal Adams minisorozata eddig nem tudott felcsigázni. Elkeseredettségem egyik oka lehet az utolsó kettő nem túl jóra sikerült Batman mini a zseniális Kevin Smithtől. (Cacophony és Widening Gyre). Riddler és Talia Al'Ghul is szerepel a sorozatban, amiről még mindig semmit nem tudunk. Reméljük jó lesz! 

dtc_cv869

DETECTIVE COMICS #869
Written by DAVID HINE
Art by SCOTT MCDANIEL & ANDY OWENS
Cover by PETER NGUYEN
Imposztorok lepik el Gotham városát, káoszt, pusztítást hozva a városra. Még Batman sincs biztonságban. A Joker imposztor jelenti a legnagyobb veszélyt. Batman is összehozza Imposztor seregét, hogy megküzdjön ősi ellenfelével.

 

bmsog_cv16

BATMAN: STREETS OF GOTHAM #16
Written by PAUL DINI
Art by DUSTIN NGUYEN & DEREK FRIDOLFS
Cover by DUSTIN NGUYEN
Bruce Wayne lassan visszatér Gothambe, s ez a mellékág most inkább szülei rejtélyes életére fókuszál egy hat részes sztoriban. Már a 3. résznél tartunk, s a Hearth of Hush "márkajelzés" és Paul Dini neve bizony felcsigáz! Igaz nem megrendelés szinten, de elolvasni mindenképp érdemes lesz.  Lesz Co-feature is, Kétarccal, de azokat nem szoktam értékelni.

bmrbw-cv6

BATMAN: THE RETURN OF BRUCE WAYNE #6
Written by GRANT MORRISON
Art by LEE GARBETT & WALDEN WONG
Cover by ANDY KUBERT
Grant Morrison összefogott a Batgirl rajzolójával, hogy befejezze sorozatát. Az első rész a maga nemében zseniális volt, a második már kicsit gyengébb, reméljük a hullámzás nem marad meg. Grant Morrisonnal kapcsolatban csak egyetlen dologtól félek: a múltban is több remek sorozatot épített, de a befejezésekkel, lezárásokkal komoly bajban volt. Itt az idő bizonyítani ,hogy képes normális lezárást is csinálni. A történetről: Bruce Wayne már csak pár lépésre van attól, hogy visszaérjen a jelenbe, de ez a rövid út is komoly meglepetéseket tartogat majd. Sokkoló új era vár a Batman rajongókra (Batman 700 nyitó oldala, valaki?).

bnr16_solicit

BATMAN AND ROBIN #16
Written by GRANT MORRISON
Art by CAMERON STEWART
Cover by FRANK QUITELY
Ez a Batman sorozat nálam az Instant Get kategória. Amit Morrison itt csinált, az maga a csoda, remélem még jó pár évig, évtizedig nem ér véget. Kicsit félek ettől a számtól a sejtelmes leírás miatt. Gyakorlatilag annyira jó az egész sorozat, hogy innen csak elszúrni lehet. Ennyi tömjénezés után némi infó: a nagy leszámolás Batman és Black Glove között elérkezett! A finálé szorosan kapcsolódik a Return of Bruce Wayne-hez, itt a visszafizetés ideje a Sötét Lovag és Robin számára. Damien vajon elárulja apja szellemiségét? Időben visszatér Bruce, hogy lássa Dicket meghalni? (WTF????) Ráadásnak Joker és Professor Pyg! Ez a megindító új status quo Batman számára! Alig várom!

rhood_cv4

RED HOOD: LOST DAYS #4
Written by JUDD WINICK
Art by JEREMY HAUN
Cover by BILLY TUCCI
Vajon tényleg annyira fontos ez a sorozat? Szerintem igen! Jason Todd kalandjai tökéletesen felkészítették a második Robint, hogy megbosszúlja sérelmeit Batmanen. Ugyanakkor valami megváltozott benne, s a sok pusztítás már nyomot hagy rajta. Londonban találunk rá, amint épp az egyik legjobb bombakészítő mester tanítgatja. Jason rájön, hogy mentora valami nagyra készül, s lelkiismerete ezt nem tolerálja. Vajon mi viszi rá mégis, hogy Red Hood legyen belőle?

 

rrob_cv16RED ROBIN #16
Written by FABIAN NICIEZA
Art and cover by MARCUS TO & RAY MCCARTHY
Az új Anarkynak is megvan a saját listája: Red Robin lehetséges "elkövetői". Természetesen nem szórakoznak, neki is állnak kivégezni mindenkit, aki rákerült. Miután úgy gondolják, Tim Drake is meghalt, Red Robinnak megvan a lehetősége, hogy feltűnés nélkül elkapja Anarky-t. Vajon sikerül időben?

Címkék: batman brucewaynenélkül grantmorrison solicits

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://comicbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr872083455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

prick 2010.11.24. 11:08:54

Hát hogyhogy csak most leltem rá erre a Blog-ra??? :D

rhynn · http://comicbooks.blog.hu 2010.11.24. 11:20:07

EZt nem tudom, egyébként tervezem folytatni a közeljövőben. Sajna most népsporttal elhavazódtam, de ha minden igaz, összeszedem egy blogba az összes bejegyzésemet, feltehetőleg wordpress alá, s ott folytatódik a Batcave is.
süti beállítások módosítása