HTML

The Batcave Képregényblog

Minden, ami képregény: bemutatók, hírek, érdekességek, filmkritikák, stb.

Friss topikok

  • rhynn: EZt nem tudom, egyébként tervezem folytatni a közeljövőben. Sajna most népsporttal elhavazódtam, d... (2010.11.24. 11:20) Szeptemberi Batman
  • rhynn: Köszönöm a kritikát, igazad van, Jason Todd kimaradt. Amúgy ő is megjelenik az egyik sorozatban, m... (2010.05.14. 10:41) Batman Bruce Wayne nélkül (684-698)

Linkblog

Archívum

Tavaly január óta mellőzi a legfőbb Batman sorozat Bruce Wayne-t, s azóta mondhatjuk, jobbnál-jobb füzetekkel találkozhatunk a sorozatban.

Kezdődött még a Battle for the Cowl felvezetéseként a Whatever Happened to the Caped Crusader crossoverrel, majd jött egy nagy hiátus, s egészen Augusztusig nem jött új füzet a fő sorozathoz.

Új, minden eddiginél érdekesebb felállás, s egy nem túl stabil status quo jellemzi Gothamet: az igazságot gyakorlatilag három -korábbi és mostani- Robin védelmezi:

  • Dick Greyson, az első Robin, aki korábban Nightwing jelmezében szerepelt,
  • Tim Drake, Bruce nevelt fia, a harmadik Robin, későbbi Red Robin, s a Battle for the Cowl nagy vesztese,
  • Damian Wayne, Bruce tényleges fia, a negyedik Robin.

A Batman és Robin sorozatban pedig feltűnik a Joker által korábban megölt, s azóta feltámasztott második Robin is, Jason Todd, aki a gonoszok táborát erősíti, s ha minden igaz, még a nyár folyamán önálló sorozatot kap.

A következő részek elsősorban Dick hatalmának megszilárdításáról szólnak, hiszen többen is rájönnek, valami nincs rendben, s megpróbálják kihasználni a helyzetet, legfőképpen Pingvin és Kétarc. Rövidesen feltűnik az eddigi legbrutálisabb Nemezis: Black Mask, akiről senki nem tud semmit, de gyakorlatilag napok alatt átveszi az uralmat Gotham felett.

Vajon hol van ilyenkor Joker? Őt bizony egész évben nem láthatjuk, s amikor Black Mask-ot leleplezik, már várom,hogy ő legyen, de nem!

A Winnick, Bagley páros egy erős közepes minőséget hoz, azt viszont szinte hullámzások nélkül: sokat nem kell várni tőle, s nem lehet nagyot csalódni. A történet előrehaladtával nagy csata bontakozik ki Kétarc és Dick között, majd végül megismerhetjük Black Mask történetét is.

Az év egyik csúcspontja a 691-es füzet, amikor Two-Face betör a Batcave-be, s nagyon érdekes történet bontakozik ki.

Január óta Tony Daniel viszi a címet, történetestől-rajzostól, s ez a váltás bizony jót tett a sorozatnak.

Black Mask kilétének felfedése után pedig megjelenik Edward Nigma, hogy segítsen kinyomozni egy sorozatgyilkos kilétét. Megjelenése mondhatni nagyon gyanús, hát még az általa elért villámgyors sikerek.

Nigma kalandjai után pedig már jön a 700. megjelenés, s természetesen Bruce is visszatér. Már csak két szám!

Címkék: batman brucewaynenélkül

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://comicbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr831984359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dzsiaj1 2010.05.14. 10:40:48

Jó írás, jó tudni, merre tartanak Batman kalandjai mostanában. Viszont tippre a második Robin nem Tim Drake, hanem Jason Todd volt, nem? Csak a magyar megjelenéseket követtem, de ott ő volt a második, amíg Joker ki nem nyírta. (Utólag is bocs a szőrszálhasogatásért).
És persze hatalmas gratula a bloghoz, sok sikert a továbbiakban!

Üdv,
dzsiaj

rhynn · http://comicbooks.blog.hu 2010.05.14. 10:41:35

Köszönöm a kritikát, igazad van, Jason Todd kimaradt. Amúgy ő is megjelenik az egyik sorozatban, most, hogy pár éve feltámadt, a bejegyzést ez alapján módosítottam is :)
süti beállítások módosítása