HTML

The Batcave Képregényblog

Minden, ami képregény: bemutatók, hírek, érdekességek, filmkritikák, stb.

Friss topikok

  • rhynn: EZt nem tudom, egyébként tervezem folytatni a közeljövőben. Sajna most népsporttal elhavazódtam, d... (2010.11.24. 11:20) Szeptemberi Batman
  • rhynn: Köszönöm a kritikát, igazad van, Jason Todd kimaradt. Amúgy ő is megjelenik az egyik sorozatban, m... (2010.05.14. 10:41) Batman Bruce Wayne nélkül (684-698)

Linkblog

Archívum

Ééééés igen, megérkezett az év talán legjobban várt minisorozata, a Return of Bruce Wayne, hogy egyből egy kisebb csalódást okozzon. Minimálspoileres kritika a tovább mögött.

Nem igazán Grant Morrisonnal van a gond, a koncepció tökéletes, ötletes, a kivitelezés mesteri... az én gondom igazából egyetlen oldal tartalma, aikor Superman és Green Lantern megérkeznek pont Bruce vízbe esése után. Narrációból fontos lehet, bár szinte ezer ötletet fel lehetne sorolni egy hasonló átvezetéshez. Minek? Minek kell mindenbe belekeverni a többi hőst? Egyszerűen nem tudom, miért nem lehetett egy érdekes kalandregénynek meghagyni az egészet. Már a rakétának sem éreztem jelentősségét, de legyen.

Túltéve magam ezen az apróságon, ill. a Superman által megfoglalmazott, elsőre meglehetősen ötlettelen és hatásvadásznak tűnő (nem fukarkodok a negatív jelzőkkel: egyenesen kretén) prófécián azt kell, hogy mondjam, Morrison remek sorozatot alkotott. Látszik az aprólékos háttérmunka, a hosszú előkészület: minden egyes oldal tökéletesen van előkészítve.

Hogy a tartalomról is írjak pár sort: Igaza volt Tim Drake-nek, Bruce tényleg nem halt meg, csak eltűnt az időben Egy égszínkék rakéta viszi vissza az őskorba (OMG!), mégpedig Gotham ill. a Batcave pontos helyére. Nem emlékszik semmire, ő nem Batman, ő nem Bruce Wayne, hanem egy szinte robot módjára vegetáló élőlény. A helyiek természetesen nem értik meg, mit hadovál, még sincs elvesztve: az őslakosok szinte Istenként tisztelik. Megjelenik az őskor Jokere is, kinevezvén magát, s nem más a terve, mint hogy elpusztítsa a Denevéristent, s bizony ez lesz a rész katarzisa:A Sötét Lovag szellemisége, hányatott lelki világa ismét megtalálja gazdáját, hisz Bruce nem létezhet Batman nélkül. Kalandos utazásra hív minket a DC ebben a hat részes sorozatban, melynek folytatása már májusban megjelenik, keresztülverekedve magunkat a különböző korokon, hogy Bruce megtalálhassa önmagát, hisz a világ nem létezhet Bruce Wayne nélkül.

Címkék: batman returnofbw grantmorrison

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://comicbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr752002129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása