HTML

The Batcave Képregényblog

Minden, ami képregény: bemutatók, hírek, érdekességek, filmkritikák, stb.

Friss topikok

  • rhynn: EZt nem tudom, egyébként tervezem folytatni a közeljövőben. Sajna most népsporttal elhavazódtam, d... (2010.11.24. 11:20) Szeptemberi Batman
  • rhynn: Köszönöm a kritikát, igazad van, Jason Todd kimaradt. Amúgy ő is megjelenik az egyik sorozatban, m... (2010.05.14. 10:41) Batman Bruce Wayne nélkül (684-698)

Linkblog

Archívum

Javában pörög a képregényfilmes évad, aminek egyik állomása idén a The Loosers című képregényátirat. A főszerepben Jeffrey Dean Morgan (Watchmen -a Komédiás), aki egy különleges osztagot irányít. A film elején megmentenek egy csomó gyereket a gonosztól, felültetik őket egy helikopterre, amit az amerikai hadsereg szétlő. Ezután persze menekülniük kell, de ők inkább bosszút állnak. JDM mellé társul még Zoe Saldana (Star Trek), Chris Evans és Idris Elba, nekik kellene hátukon vinni a filmet, s becsalogatni a nézőt a moziba, s igazából mindkettővel baj van. Közepes színészi játék társul a gyenge forgatókönyvhöz.

A film elég véres, néha humorosnak tűnik, de valahogy nem tudja lemosni magáról a "tucatfilm" és "b kategóriás" jelzőket, amiket nagyjából a 20. percben aggatok rá, amikor egy verekedés után a főjócsaj közli, hogy mi a feladat. Leginkább egy képregényes hatású Rambo filmként tudnám jellemezni. A legnagyobb probléma az, hogy nincs meg a kötődés a főhősökkel, s nincs ellenérzés a főgonosszal szemben, s így nehéz beleélni magunkat a történetbe.

Története egyszerű, a párbeszédet rettentő gyengék és erőltetettek, a poénok sem ülnek valahogy. Közel egy hónap alatt 23 millió dollárt tudott összeszedni, ami mutatja, hogy nem egy hatalmas blockbusterről van szó.

Megkapunk mindent, ami egy képregényfilmhez kell: jó zenét, képregényes szerepőbemutatásokat (Guy Ritchie-nek ez valahogy jobban megy...), Heroesos feliratokat (látszik, hogy még csak nem is akartak időt pazarolni rá), csomó lassítást (ez megmutat valamit abból a vagányságból, amit a poszterek alapján vártam), képtelen, túlzó történetet.

Persze vannak jó részei is filmnek: egy-két akciójelenet kifejezetten laza volt. (amikor a HR-estől lopják az adatokat). A karakterek maguk jól kidolgozottnak hatnak, köszönhetően a képregényes háttérnek.

Összességében annyira nem rossz, bár a hibáit hosszasan lehet sorolni, mégis egyszer-kétszer nézhető kategória.

 

 

Címkék: film vertigo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://comicbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr102021531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása