HTML

The Batcave Képregényblog

Minden, ami képregény: bemutatók, hírek, érdekességek, filmkritikák, stb.

Friss topikok

  • rhynn: EZt nem tudom, egyébként tervezem folytatni a közeljövőben. Sajna most népsporttal elhavazódtam, d... (2010.11.24. 11:20) Szeptemberi Batman
  • rhynn: Köszönöm a kritikát, igazad van, Jason Todd kimaradt. Amúgy ő is megjelenik az egyik sorozatban, m... (2010.05.14. 10:41) Batman Bruce Wayne nélkül (684-698)

Linkblog

Archívum

Két részbe szedem a cikket, a tovább előtt lesz egy Batman 700 kritika, majd a Spoiler után, hogy milyen változások várhatóak a Batman világban. Ezzel kapcsolatban a 700. szám nagyon spoileresre sikerült.

Nagyon sokat vártam ettől a számtól, hiszen 700-ig nem minden sorozat jut el (Deadpoolt és a többi Marveles felszámozott cuccot ne is vegyük ide, mert Batman 2000 körül járna!), a Detective Comicson kívül semmi nem jut eszembe ezen a téren, csak a Batmannel egy időben jubiláló Superman. Felcsigázó cikkek jöttek róla, hogy milyen jó lesz, mekkorát fog szólni, stb., viszont a gyakorlatban egy oldalt kivéve az egész értékelhetetlen volt. A porbléma leginkább a szerkesztéssel volt: 3 történetet 3 külön gárdával 30 aktív oldalra összezárni nagyon gáz. Egyszerűen nincs idő kibontani a szálakat, csapongó, össze-vissza történetet kapunk, ami bizony nem méltó a jeles eseményhez. Még akkor sem, ha a rajzok remekül illusztrálják Batman különböző korok beli történeteit.

Kapunk három Batman történetet, egyet a multból, a rajzok alapján a képregények hőskorából, egyet a jelenből, egy Batmant pedig a jövőből. A sztori természetesen összekapcsolódik (ez azért egy nagyon erőltetett kapcsolat), de mégsem alkot teljes egészt. Sok poént nem is akarok lelőni, inkább a tovább mögött leírnám, hogy miben utalgat ez a szám a jövőre, s szerintem mi várható ősztől, két évvel Bruce halála után.

Az biztos, hogy Bruce visszatér ilyen vagy olyan formában, hisz ahogy már korábban írtam, Bruce nem létezhet Batman nélkül és Batman nem létezhet Bruce nélkül. A kérdés azonban az, hogy lesz-e több Batman? Mi lesz Dick Graysonnal? Bruce Batmanként tér-e vissza? Ez utóbbira a válaszom az, hogy szeritnem nem.

Dick Graysonnak meg kell halnia. Nincs más megoldás. Óriási visszalépés lenne neki lerakni a lantot, s vicces lenne, ha Nightwing-et újra elővennék (akármennyire is tetszett). Ő egy nagyon jó Batman, bár távol áll a Bruce által megteremtettől, s ez komoly gond! Egyszerűen nem lehet mit csinálni a karakterével.

Bruce-nak természetesen megjár a főszerep. Ha visszaveszi Batman álarcát, kell neki egy új segéd, hisz a korábbi Dinamikus Duó mindenképp felbomlik, s nem hiszem, hogy Bruce engedni fogja fiának, hogy azt csinálja, amit eddig: ebből is látszik, hogy a mostani Dinamikus Duó bizony nem kompatibilis Bruce Batmanjével. Ott van még Jason Todd, aki saját címet kapott, s eredettörténete bizony magában hordozza a lehetőséget, hogy visszatérjen Bruce oldalára.

Damian helye most már egyértelműen Dick mellett van, ha előbbi elhullana, vagy elvesztené a Batman jelmezt, Dick is menne vele. Vajon meghúzzák, hogy Morrison viszi tovább a Dick/Damian duót a Batman és Robinban, s a fő sorozat (+ a DC) pedig Bruce-t és Jasont?

Egy szereplő maradt még ki a felsorolásból, ő viszont biztos, hogy marad Red Robin: Tim Drake. Az ő sztorija Ra's al'Ghullal valami más, nem a Batman univerzumban megszokott, s ez így van jól.

Egyetlen egy kérdés marad hátra: Mi van, ha egy új Batman születik? Talán erről is árulkodik a 700. Batman szám nyitó oldala:

Mi a véleményetek?

Címkék: batman brucewaynenélkül

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://comicbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr942083640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása